fbpx
תקנון הבניה - אנרגיה סולארית בישראל

שינוי בתקנון בניה: צעד משמעותי לקראת עתיד אנרגטי ירוק

ועדת המשנה של מנהל התכנון בישראל אישרה לאחרונה תקנות היסטוריות המחייבות הקמת מתקני ייצור אנרגיה בכל בניין חדש, למעט מבני מגורים שאינם צמודי קרקע בשלב זה. צעד זה מהווה נקודת מפנה משמעותית במדיניות האנרגיה של ישראל ומציב אותה בשורה אחת עם המדינות המובילות בעולם בתחום האנרגיה המתחדשת.

השוואה בינלאומית

תקנות דומות כבר מיושמות במדינות המתקדמות ביותר בתחום המעבר לחשמל סולארי ואנרגיות מתחדשות, כולל גרמניה, יפן, צרפת, איטליה ומדינת קליפורניה בארה"ב. ישראל מצטרפת כעת לקבוצה נבחרת זו של מדינות המחויבות לקידום אנרגיה נקייה.

מחויבות לאמנת פריז

ההחלטה על התקנות החדשות נועדה לסייע למדינת ישראל לעמוד בהתחייבויותיה הבינלאומיות לצמצום פליטות פחמן דו-חמצני וגזי חממה, כפי שנקבעו באמנת פריז בשנת 2015. צעד זה מהווה התקדמות משמעותית לקראת השגת יעדי הפחתת הפליטות של ישראל.

יתרונות ייצור אנרגיה מבוזר

מעבר לתרומה הסביבתית, לייצור אנרגיה בקרבת מקורות הצריכה יש מספר יתרונות משמעותיים:

  1. צמצום העומס על רשת ההולכה
  2. ייעול כמות החשמל המבוזבזת בהולכה
  3. חיזוק הביטחון האנרגטי של המדינה
  4. הגברת היעילות האנרגטית

פרטי התקנות החדשות

התקנות קובעות דרישות ספציפיות עבור סוגי מבנים שונים:

  • מבנים שאינם למגורים: כל מבנה חדש עם שטח גג של לפחות 250 מ"ר יחויב בהתקנת מערכת סולארית.
  • בתי מגורים צמודי קרקע: יחויבו בהתקנת מערכת סולארית בהספק של לפחות 5 קילוואט על גג בשטח של לפחות 100 מ"ר.

השפעה צפויה

המהלך החדש צפוי להביא להקמה של מערכות סולאריות בהיקף שווה ערך לכ-35,000 דונם של קרקע. זוהי תרומה משמעותית לייצור אנרגיה נקייה, במיוחד לאור העובדה שישראל היא מדינה קטנה עם משאבי קרקע מוגבלים.

לפי מחקר משנת 2016, ניצול מלא של שטחי הגגות בישראל עשוי לספק עד כ-100% מצריכת החשמל במשק. נתון זה מדגיש את הפוטנציאל העצום הטמון בייצור אנרגיה סולארית במרחב הבנוי, ומחזק את החשיבות של התקנות החדשות.

אישור התקנות החדשות מהווה צעד משמעותי בדרכה של ישראל לעבר עתיד אנרגטי ירוק יותר. הן מציבות את המדינה בחזית העולמית של מדיניות אנרגיה מתחדשת ומקרבות אותה להשגת יעדיה הסביבתיים. עם זאת, יישום מוצלח של התקנות ידרוש שיתוף פעולה בין הממשלה, התעשייה והציבור, וכן השקעה בתשתיות ובחינוך לקידום המודעות לחשיבות האנרגיה המתחדשת.

תוכן העניינים במאמר
מחבר המאמר
תמונה של קדמה סולארי
קדמה סולארי

קדמה סולארי הוקמה בשנת 2016 ע"י שלושה שותפים שעלו לישראל מארה"ב עם תחושה של שליחות.
קדמה סולארי מתמחה בתכנון והתקנת מערכות סולאריות על גגות מבנים פרטיים ומסחריים והפכה להיות אחת השחקניות המובילות בענף הסולאר בישראל.

מאמרים נוספים
רשות החשמל בישראל הכריזה על תמריץ חדש לעידוד התקנת מערכות סולאריות באזורים עירוניים. החל מאוגוסט 2024, תושבים ב-70 יישובים נבחרים יזכו לתעריף מועדף של 54 אג' לקוט"ש, לעומת 48 אג' הרגילים. היוזמה נועדה לקדם אנרגיה מתחדשת, לייעל את רשת החשמל, ולהגביר את חוסנה. מערכות סולאריות באזורים אלו צפויות להניב תשואה ממוצעת של כ-19%, עם החזר השקעה תוך פחות מ-6 שנים.
אם אתם בעלי נחלה חקלאית, כנראה שכבר שמעתם על ההזדמנות המצוינת להקים מערכת סולארית בחלקה א'. חלקה א' היא החלקה המיועדת למגורים ולמבנים חקלאיים, והיא מציעה תנאים אידיאליים להתקנת פאנלים סולאריים.
כידוע היום, מערכת סולארית היא השקעה מעולה בבתים פרטיים, משקים חקלאיים, מפעלים, ובעלי "חלקה א'". עם תשואה גבוה ויציבה של 14-25% ברוב המקרים מדובר בהחלטה פשוטה לכל אחד שעומד בקריטריונים ויכול לשלם על העלות של מערכת לכל נכס שיש לו.
כמה המערכת שלכם תרוויח?

מלאו את הטופס ויועץ של קדמה סולארי יחזור אליכם בהקדם, עם פרטים מלאים והצעת מחיר משתלמת במיוחד.